Advertentie

Oscars 2014: onmisbare apps voor filmfans

Oscars 2014: onmisbare apps voor filmfans

Het grootste filmevenement ter wereld komt er alweer bijna aan. Bereid je voor met de beste film-apps voor iOS en Android.

Op 16 januari werden de Oscar-nominaties bekend gemaakt. Alles wordt nu in gereedheid gebracht voor het gala dat op 2 maart in Los Angeles zal plaatsvinden. Zijn jullie er ook allemaal klaar voor? Met je tablet of smartphone in de hand ben ook jij helemaal voorbereid op dit festijn.

Er zijn ongelooflijk veel filmgerelateerde apps op de markt, maar welke zijn nu echt de moeite waard? Wij helpen je op weg door de beste voor je op een rijtje te zetten.

IMDb Movies & TV: Wikipedia voor cinefielen

IMDb is de bijbel voor filmfans. De webversie is zeer compleet, maar ook de app mag er zijn.

Op de startpagina zie je alle belangrijke nieuwtjes: welke films er binnenkort uitkomen, trailers, populaire series, nieuws over sterren…

IMDb is perfect voor mensen die specifieke informatie over een film of serie zoeken, maar ook voor mensen die houden van leuke feitjes, zoals welke sterren er vandaag jarig zijn.

Download IMDb Movies & TV voor iPhone, voor Android en voor Windows Phone

Trailer Addict: alle trailers en extra’s in HD

Wil je je dagelijkse portie trailers in de hoogst mogelijke kwaliteit zien? Dan moet je Trailer Addict hebben.

Uiteraard kun je ook bij IMDb trailers bekijken, maar Trailer Addict is speciaal toegespitst op deze voorstukjes en toont ze allemaal in HD, en dat ook nog eens supersnel.

Niet alleen bekijk je trailers, maar zie je ook vele extraatjes, zoals kleine clips of de making of.

Download Trailer Addict voor iPhone en voor Android

Miso: het sociale netwerk voor filmliefhebbers

Miso is de beste app om alle films (en series) die je ziet bij te houden, te beoordelen en ze aan te raden bij je vrienden.

Bij Miso zien je contacten ten alle tijde welke series of film je kijkt en kunnen ze ook je commentaar lezen.

De app is er niet alleen om je film- en serieverslaving bij te houden, maar je kunt er ook nieuwe films en series ontdekken die overeenkomen met degenen die je al hebt gezien.

Download Miso voor iPhone en voor Android

MoviePop: triviant voor filmliefhebbers

Heb jij maar één frame nodig om de film te herkennen? Dan is MoviePop wat voor jou. Dit spel voor je mobiel en voor Facebook, van de makers van SongPop, laat je films, acteurs en regisseurs raden op basis van een filmclip van enkele seconden.

Je speelt het tegen vrienden of willekeurige tegenstanders, dus je moet zo snel mogelijk antwoorden om te winnen.

MoviePop heeft verschillende onderwerpen (drama, muziek, familiefilm, etc.) die je koopt met munten die je wint tijdens het spelen.

Download MoviePop voor iPhone en voor Android.

Icon Pop Quiz: een visuele quiz

Aan wie denk je bij het zien van een bolhoed en een snor? Natuurlijk, Charlie Chaplin. En een glazen muiltje? Dat moet Disney’s Assepoester zijn.

In Icon Pop Quiz zie je een icoon dat gerelateerd is aan een beroemdheid, fictief personage of film. Aan jouw de taak om te ontcijferen om wie het gaat. Dat lijkt makkelijk, maar is soms best lastig! De iconen zijn erg mooi vormgegeven. Soms zijn ze meteen duidelijk, maar vaak heb je ook een paar hints nodig om tot het goede antwoord te komen.

Download Icon Pop Quiz voor iPhone en voor Android

Bank, rode loper… En apps!

Met al deze apps ben je helemaal klaar voor de Oscars. En ze zijn ook perfect om de tijd te doden tijdens de saaiere stukjes van de uitreiking of je te vermaken tijdens de vele commercial breaks.

Ken je nog andere apps die je wilt aanraden? Post ze dan hieronder!

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie

Advertentie