Instagram-cursus: foto’s en video’s importeren vanaf je pc

Instagram-cursus: foto’s en video’s importeren vanaf je pc

In deze vijfde aflevering van onze Instagram-cursus leggen we uit hoe je foto’s en video’s vanaf je computer publiceert op het sociale netwerk.

Sinds versie 4.1 van Instagram is het mogelijk om foto’s en video’s te importeren vanuit de beeldenbibliotheek op je Android of iPhone. Daarmee krijg je indirect de mogelijkheid om afbeeldingen en filmpjes die op je pc staan te publiceren op Instagram. Hoe dat precies werkt, lees je in dit artikel.

Merk op dat de bètaversie van Instagram voor Windows Phone 8 de videomodus nog niet ondersteund. Heb je een Windows Phone, dan is het dus alleen mogelijk om afbeeldingen te importeren.

1. Kies de juiste exportinstellingen voor je video’s

(Deze stap is alleen voor video)

Je smartphone is niet in staat om alle videoformaten af te spelen, dus is het essentieel om te voldoen aan een aantal exportinstellingen wanneer je een video maakt op je pc. De eerste voorwaarde: de video is minder dan 15 seconden lang. Tevens is de beeldresolutie van een video op Instagram 640 bij 640 pixels.

Camera’s filmen meestal in een beeldverhouding van 16:9. Bij een vierkant beeld betekent dit dat er bijvoorbeeld witte strepen aan de boven- en onderkant van de video verschijnen, waardoor het beeld kleiner is dan je misschien wilt. Verklein vóór de export al je video naar een vierkant formaat, het liefste van 640 bij 640 pixels.

De framerate moet daarnaast ingesteld worden op 25 beelden per seconde. Exporteer de video met behulp van videocodec H.264 en een bitrate van minder dan 35000Hz. Heb je alle instellingen juist geconfigureerd, exporteer dan je korte filmpje naar een willekeurige plek op je computer.

2. Importeer de foto of video op je iPhone, Android of Windows Phone

Deze stap is afhankelijk van het besturingssysteem van je smartphone. We beginnen met de iPhone. De meest gangbare manier voor het importeren van video is via synchronisatie met iTunes, ware het niet dat deze manier eigenlijk te omslachtig is voor één foto of korte video.

De oplossing? Stuur de foto of video via e-mail naar jezelf, open de Mail-app op je iPhone en sla vervolgens de bijlage op op je filmrol.

iPhone opslaan video InstagramSla de foto of video op op je filmrol

Op Android en Windows Phone is het proces iets makkelijker. Sluit je smartphone aan op je pc met een USB-kabel, kopieer je foto of video en plak ‘m via de Windows Verkenner in de media-map van je telefoon (Pictures voor Android, Camera Roll voor Windows Phone).

Windows file explorerKopiëren en plakken via de Windows Verkenner

3. Start Instagram zoek het bestand op je filmrol

Na deze voorbereidingen is het eindelijk mogelijk om de foto of video te importeren in Instagram. Tik op de fotoknop op de onderste balk en vervolgens op de filmrol om te bladeren door je meest recente materiaal in je telefoon. Kies de foto of video die je hebt toegevoegd om ‘m te bewerken in Instagram.

Instagram videoSelecteer je foto

4. Publiceer je foto of video!

Volg vervolgens het traditionele bewerkingsproces van Instagram, voeg een beschrijving en hashtags toe en publiceer eventueel je foto of filmpje op Twitter, Facebook of Tumblr.

Via bovenstaande stappen is het mogelijk om kwaliteitsfoto’s en -video’s te publiceren op je Instagram, zonder dat je daar bijvoorbeeld een spiksplinternieuwe telefoon met geavanceerde camera voor nodig hebt. Heb je een eigen bedrijfje en wil je een mooi gemonteerde reclamevideo publiceren op het bedrijfsaccount? Ook dan is dit dé manier om het voor elkaar te krijgen. Geniet ervan!

Lees meer artikelen uit de Instagram-serie:

Publiceer jij wel eens foto’s of video’s van je pc op Instagram?

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden