Advertentie

Artikel

Opera-browser biedt meer van het internet

Opera-browser biedt meer van het internet
Sponsored Content

Sponsored Content

  • Bijgewerkt:

De Opera-browser bestaat al sinds de beginjaren van het internet. Ook met de huidige 53e versie biedt de Opera-browser naast snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid, een aantal geweldige functies die je niet in alternatieve webbrowsers zult vinden. Laten we kijken naar een aantal van deze unieke functies die je zult tegenkomen als je Opera vandaag gratis zou downloaden.

Volledige Facebook- en WhatsApp-integratie

Een van de belangrijkste innovaties van Opera is de onopvallende zijbalk die het World Wide Web dichter bij je vingertoppen brengt dan ooit tevoren. De zijbalk staat niet in de weg maar biedt juist met één klik snelle toegang tot klassieke browserfuncties zoals favorieten, downloads, instellingen en meer. In de nieuwste versie van Opera komt de zijbalk met een extra bonus die nergens anders te vinden is: volledig geladen webversies van Facebook Messenger en WhatsApp.

De nette interface van de zijbalk is de perfecte plek om je chats en privéberichten onder te brengen. Oprea heeft op een geweldige manier al je lopende gesprekken gemakkelijk toegankelijk gemaakt in plaats van ze te verliezen in al je geopende tabbladen.

Functies die in beide berichtdiensten zijn opgenomen, zijn onder andere de mogelijkheid om belangrijke chats vast te zetten, notificaties in je browser te activeren wanneer je berichten ontvangt, en de mogelijkheid om gesprekken te dempen of om simpelweg helemaal uit te loggen.

De Messenger- en WhatssApp-integratie betekent dat het gemakkelijker dan ooit is om in contact te blijven met je vrienden terwijl je het internet gebruikt. Het zorgt er ook voor dat het bekijken van, en reageren op berichten een minimaal effect heeft op datgene wat je aan het doen bent op het internet.

Directe zoekfunctie – Waarom hebben niet alle browsers dit?

Opera heeft door de jaren heen sterk geïnnoveerd met betrekking tot de toegankelijkheid. Van het ontwikkelen van een mobiele webbrowser die gemakkelijk met een hand kan worden gebruikt, tot de introductie van de zijbalk voor desktops; Opera zoekt altijd naar manieren om het gemakkelijker voor je te maken om te krijgen wat je wilt wanneer je het internet browset. In lijn met deze traditie heeft Opera een aantal shortcodes voor gemakkelijke toegang geïntroduceerd die je doen afvragen waarom niet iedere browser ze heeft.

Door gewoon Alt + Spatie tegelijk in te drukken, open je Opera’s directe zoekfunctie. Hier kun je direct in de module zoeken zonder dat je naar een andere pagina hoeft te navigeren. Kijk gewoon eens even omlaag naar je toetsenbord. Alt + Spatie liggen direct naast elkaar en zijn dus ontzettend gemakkelijk om tegelijk in te drukken. Als je bedenkt hoeveel we tegenwoordig op het internet zoeken, maakt de mogelijkheid om snel een zoekmodule te openen zonder je muis te gebruiken het webbrowsen een stuk gemakkelijker.

Er is echter nog een optie als de zoekmodule eenmaal is geopend. Door gewoon op Ctrl en Spatie, of Tab vanuit de zoekmodule te drukken, navigeer je tussen de zoekfunctie en de geopende tabbladen. Het leuke hiervan is dat je de tabbladen kunt doorzoeken door middel van zoektermen. Als je bijvoorbeeld een reis aan het zoeken bent maar ook een online tijdschrift aan het lezen bent, druk je gewoon op Alt + Spatie om de zoekmodule te openen, type je ‘reizen’, en druk je daarna op Ctrl + Spatie om in je tabbladen te zoeken in plaats van op het hele internet.

Not iets anders wat de moeite waard is?

Naast alles wat we al besproken hebben, heeft de Opera-browser nog genoeg andere functies. Hoogtepunten zijn onder andere een geïntegreerde advertentie-blokkering, een ingebouwde VPN die je dataverkeer codeert, een snapshot-hulpmiddel die je snel schermafbeeldingen van webpagina’s laat maken, en een buitenlandse-valutaomzetter.

Er is gewoonweg teveel om hier te bespreken. Om een compleet beeld te krijgen van alles wat we hebben besproken en om te leren over de rest van de fantastische functies van Opera, zou je de browser vandaag moeten downloaden. Het is volledig gratis dus kost je geen cent, en we zijn ervan overtuigd dat het de manier waarop je het internet browset, zal revolutioneren.

Download Opera nu voor gemakkelijkere toegang tot het internet en meer.

Sponsored Content

Sponsored Content

Het nieuwste van Sponsored Content