Advertentie

Artikel

Beste Nederlandse app: Bam Fu

Beste Nederlandse app: Bam Fu
Niek Leermakers

Niek Leermakers

Bijgewerkt:

Tegenwoordig schieten de nieuwe Nederlandse apps als paddenstoelen uit de grond. Tussen al die nieuwe apps zitten af en toe echte pareltjes. In deze rubriek stellen we elke week een top-app van Nederlandse makelij aan je voor. Deze week is het de beurt aan Bam Fu, een vermakelijke multiplayer-game voor je smartphone of tablet.

Samen op één scherm

Bam Fu is een leuk spel om samen met je vrienden te spelen. Niets nieuws, zou je zeggen, maar niets is minder waar. Je speelt Bam Fu namelijk niet tegen je vrienden via een online multiplayer-server, maar je speelt met z’n allen op één apparaat.

Het scherm van je smartphone (of tablet) is natuurlijk wel erg klein om er met maximaal 4 vrienden tegelijk op te spelen. Maar dat is juist de bedoeling. Je ‘vecht’ als het ware met je handen voor je eigen kleur op het scherm, wat vaak hilarische taferelen oplevert. Dat je daarbij je vrienden wegduwt en met elkaar verstrengeld raakt geeft een extra dimensie aan het spel. Deze offline game-ervaring laat Bam Fu erg aan bordspellen denken.

Simpele gameplay

Hoe werkt Bam Fu? Het principe is doodsimpel. Je kiest het aantal spelers, het speelveld met veel of weinig ‘bolletjes’ en je gaat van start. De speler die als eerste alle bolletjes in zijn kleur heeft veranderd, wint de ronde. Degene die 5 rondes heeft gewonnen, wint het spel. Deze simpele gameplay is voor iedereen binnen enkele seconden te begrijpen, zodat Bam Fu uitstekend geschikt is voor feestjes. Wil je meer spelelementen toevoegen aan Bam Fu? Dan moet je een in-appaankoop doen, waarmee je extra spelmodi aan de game toevoegt.


De Utrechtse ontwikkelaar Game Oven, bekend van de verrassende ballet-game Bounden, laat zich met Bam Fu weer van zijn beste kant zien. Ook al zul je Bam Fu vanwege de erg simpele gameplay niet dagelijks spelen, is de game zeker het proberen waard. Iedereen die ik uitdaagde voor een potje Bam Fu was blij verrast met de originele invalshoek van het spel. Plezier gegarandeerd!

Lees ook:

Niek Leermakers

Niek Leermakers

Misschien interesseert je ook

 1. Internet zonder wachtwoorden: een alternatief voor een veilig web

  Internet zonder wachtwoorden: een alternatief voor een veilig web

  Lees meer
 2. Motivatie nodig bij het sporten? Download deze apps

  Motivatie nodig bij het sporten? Download deze apps

  Lees meer
 3. De beste gratis fotobewerkingssoftware voor Mac

  De beste gratis fotobewerkingssoftware voor Mac

  Lees meer