Advertentie

Artikel

Mozilla: ‘Firefox wordt geen adverteerdersplatform’

Mozilla: ‘Firefox wordt geen adverteerdersplatform’
Niek Leermakers

Niek Leermakers

  • Bijgewerkt:

Afgelopen februari berichtten we over het voornemen van Mozilla om advertenties aan de startpagina van Firefox toe te voegen. Veel gebruikers raakten in rep en roer, maar Johnathan Nightingale, de onderbaas van Firefox, maant de boze gebruikers tot kalmte.

Mozilla was van plan de startpagina gebruiksvriendelijker te maken. Als je een tab opent in Firefox, verschijnt er een startpagina met je negen meest bezochte websites. Dat is erg handig, aangezien je op die manier met één klik je je favoriete websites opent.

Nieuwe gebruikers hebben echter nog niet de beschikking over de negen meest bezochte websites. Mozilla wilde deze lege ruimtes opvullen met suggesties voor websites in de vorm van zogenaamde Directory Tiles. Uiteraard gaat het hier eigenlijk om advertenties.

Nu verzekert Nightingale dat Mozilla zélf de lege plekken opvult met websites die zij selecteren. Op dit moment wacht Mozilla op feedback van gebruikers en het bedrijf beslist vervolgens of deze lege plekken ook opgevuld gaan worden door advertenties.

Vooralsnog blijven gebruikers die de browser al langere tijd gebruiken buiten schot, omdat zij alleen hun meest bezochte websites zien.

Volg mij op Twitter @niekleermakers

Niek Leermakers

Niek Leermakers

Het nieuwste van Niek Leermakers