Advertentie

Artikel

Software om van te smullen: deel 3

Geert van 't Riet

Gepubliceerd

In deze terugkerende reeks blogposts raden wij  leuke, nuttige of knotsgekke software aan die je misschien nog niet kent. Deze keer de favorieten van Geert: Fences voor pc, Google’s Voice & Video Chat voor Mac en TripAdvisor voor Android.

Fences (pc)

Het bureaublad van mijn werk-laptop is bezaaid met documentjes en programma’s. Gelukkig schep ik met het handige programmaatje Fences orde in de professionele chaos. Dit digitale organisatietalentje markeert zones op je desktop, die jij vervolgens een vaste functie toebedeelt. Op deze manier creëer je vaste plekken voor bijvoorbeeld afbeeldingen, documenten waar je nog aan werkt of software die je te allen tijde binnen handbereik wilt hebben.

Voice & Video Plugin voor Gmail (Mac)

Als notoire ouwehoer sociaal dier gebruik ik verschillende (video-)chatprogramma’s om te kletsen met vrienden en familie. Natuurlijk staat Skype op mijn Mac, maar liever gebruik ik de geïntegreerde chatfunctie van mijn Gmail inbox. Maak je gebruik van Google’s maildienst, dan heb je automatisch toegang tot de klassieke chatfunctie. Met Google Voice & Video voor Mac voeg je hier beeld en geluid aan toe, waardoor de gesprekken vanaf je Mac ineens veel levendiger worden.

TripAdvisor (Android)

De Android-versie van TripAdvisor is een fantastische reis-vraagbaak voor onderweg. Of je nou op de Rambla staat of op de Tafelberg bivakkeert, deze gids verstrekt altijd relevante informatie. TripAdvisor past zich namelijk aan jou locatie aan. Zo zie jij info over restaurants, hotels en bezienswaardigheden in je directe omgeving. Uiteraard gaat de informatie gepaard met recensies van andere reizigers en heb je iets van jou gading gevonden, dan boek je direct een kamer of een tafeltje via de app.

Misschien interesseert je ook