Advertentie

De beste gratis strategie- en simulatiegames voor op je mobiel

De beste gratis strategie- en simulatiegames voor op je mobiel

iOS en Android herbergen talloze pareltjes in hun app-winkels. Vechten tegen zombies, je eigen agrarische imperium opbouwen of het leven van een ander leven; het zijn zomaar wat activiteiten die je kunt doen in de immense verzameling aan mobiele games. Dit zijn de zes beste stragie- en sim-games voor iOS en Android.

Hay Day: veel meer dan een boerderij

Heb je boerenverstand, maar geen zin om op het platteland te leven? Met een smartphone of tablet in de hand kun je je droom alsnog waarmaken, dankzij de populaire mobiele game Hay Day voor iOS en Android.

Pas wel op: Hay Day is ongelofelijk verslavend. De game is veel meer dan een typische boerderijsimulator. Dankzij een aantal updates is de game uitgebreid met de mogelijkheid om af te reizen naar de stad, plus nog een aantal andere erg interessante features.

Download Hay Day voor Android

Download Hay Day voor iOS

Bridge Builder: de brug van je dromen

Bruggen ontwerpen en bouwen om grote ravijnen en rivieren te overbruggen is in het dagelijks leven alleen weggelegd voor sterarchitecten. Gelukkig bestaan er mobiele telefoons en tablets. Daarop speel je namelijk Bridge Builder.

In Bridge Builder is je opdracht simpel: bouw een brug over een aantal gapende gaten en zie of jouw constructie het gewicht van het verkeer aankan. Niet? Dan heeft het nare ongelukken tot gevolg… Je hoeft gelukkig niet te vrezen voor je carrière als architect; in Bridge Builder start je het level gewoon opnieuw.

Download Bridge Builder voor Android

Download Bridge Builder voor iPhone

De Sims: het virtuele leven gaat door op je smartphone

De Sims is natuurlijk vooral populair op de pc, maar op iOS en Android geniet je evengoed van de fameuze gamereeks van Electronic Arts.

De mobiele versie van De Sims is natuurlijk een stukje simpeler dan zijn grote broer op de pc, maar biedt alsnog veel mogelijkheden. Je zorgt voor huisdieren, bezoekt de buren, bouwt je eigen huis… De Sims voor mobiel is onmisbaar voor de echte fans.

Download De Sims voor Android

Download De Sims voor iPhone

Plants vs Zombies 2: historische kraker

Het tower-defense-genre is een van de meest populaire onder de strategiegames en als we één spel moeten kiezen in die soort, dan is het zonder twijfel Plants vs Zombies 2.

Plants vs Zombies 2 is het vervolg op een al perfecte game, en biedt een aantal nieuwe functies die het spelletje nog uitdagender en verslavender maken. Nieuwe planten, nieuwe zombies, een visuele update en levels op basis van verschillende historische tijdperken; wat wil je nog meer?

Download Plants vs. Zombies 2 voor Android

Download Plants vs. Zombies 2 voor iPhone

Clash of Clans: oorlogsklassieker

Clash of Clans heeft veel klonen en navolgers, maar geen daarvan weet het origineel te verslaan. Dus mag de game niet ontbreken in deze lijst!

In Clash of Clans speel je als hoofd van een barbaarse stam, die zich moet beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. De grappige graphics, toffe gameplay en leuke multiplayermodi maken dit een van die titels die uren van je leven gaat opslokken.

Download Clash of Clans voor Android

Download Clash of Clans iPhone

Star Wars Commander: Rebel of Imperial?

Hoewel de opzet van deze game doet denken aan die van Clash of Clans, is de waarheid dat Star Wars Commander genoeg eigen persoonlijkheid heeft om op zichzelf te zijn. Je speelt als commandant van de rebellen of van het keizerrijk en begint aan een avontuur waarin je troepen traint van de meest voorkomende rassen in het Star Wars-universum.

In de strijd wordt je bijgestaan door coryfeeën als Han Solo, Princess Leia en Darth Vader. Naast zijn onderhoudende gameplay, blinkt Star Wars Commander uit met goede graphics en een verhaalmodus waarvan alle fans van de franchise zullen smullen.

Download Star Wars Commander voor Android

Download Star Wars Commander voor iOS

Strategie en simulatie voor iedereen

De waarheid is dat strategie- en simulatiespelletjes op de mobiele telefoon en tablet nooit de diepgang en complexiteit zullen hebben van pc-games als Age of Empires of De Sims 4. Maar juist die eenvoud maakt ze zo geschikt om even snel tussendoor te spelen!

Wat zijn jouw favoriete strategie- en simulatiegames voor iOS en Android?

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie