Advertentie

Artikel

Google Reader verdwijnt, wat nu?

Sophie Notten

Gepubliceerd

Google neemt afscheid van de populaire RSS-lezer Google Reader, en deze aankondiging komt voor velen als een onaangename verrassing. Eerder schreven we al hoe je jouw Reader-gegevens verzamelt om over te stappen naar een ander programma. Maar welke keuze heb je verder eigenlijk? Softonic zet handige RSS-software op een rijtje zodat je eenvoudig met jouw informatieverzameling overstapt naar een nieuwe app.

We houden in deze lijst rekening met wat Google Reader eerder voor je deed, zodat je dezelfde eigenschappen terugvindt in je oude RSS-reader. In dit artikel kijken we niet naar gepersonaliseerde apps zoals Flipboard (voor iOS en Android).Desktop (pc / Mac)


FeedDemon is op dit moment de populairste RSS-lezer voor Windows, maar het programma heeft aangekondigd dat het stopt met de verdere ontwikkeling van de software. Het is echter nog wel mogelijk om lokale feeds te bekijken en om jouw abonnementen te importeren. Deze app werkt eenvoudig en is een genot om mee te werken.

De applicatie RSSOwl is een geschikte reader die je de keuze geeft om jouw teksten op verschillende manieren te bekijken. Qua uiterlijk lijkt deze software op een e-mailprogramma met mappen en abonnementen aan de ene kant en de inhoud aan de andere. Er zijn voldoende opties om inhoud op te slaan en te delen en de reader is beschikbaar op meerdere platformen.

NetNewsWire is één van de beste nieuwslezers voor OS X. Ondanks de komst van flitsende apps zoals Reeder en Caffeinated blijft NetNewsWire toonaangevend. Dit programma heeft handige sneltoetsen, verschillende weergaven en ondersteuning voor meerdere services. Tevens heb je de optie om te delen en beheren op basis van persoonlijke criteria.

Mobiele RSS-apps


De ontwikkelaars van Reeder lieten mensen al snel na de aankondiging van het slechte nieuws over Google Reader weten dat ze bij dit programma niets te vrezen hebben. Reeder staat te popelen om de accounts over te nemen zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er gebeurt in hun favoriete feeds. Dit is verreweg de beste RSS-lezer voor iOS.

NewsRob is, met het strakke design en de handige bewerkingsopties van de app, de beste keuze voor Android-gebruikers. De nieuwslezer is momenteel nog druk in debat over hoe het verder gaat met de toekomst van deze app, maar tot op heden is er geen reden om aan te nemen dat NewsRob er ook stopt.

Online RSS-apps


Feedly voor Firefox en Chrome is een webservice waarmee je nieuws in je browser leest. Het programma is erg populair en dit heeft vooral te maken met de interface die sterk doet denken aan Flipboard en het feit dat de app beschikbaar is voor vrijwel elk platform.

Newsblur werkt vanuit de filosofie dat goed gejat beter is dan slecht bedacht. Het programma lijkt veel op Google Reader maar is een stuk beter bij de tijd. Het moderne design en de heldere en functionele opties van deze app zorgen ervoor dat Newsblur één van de beteree vervangers is voor Google Reader.

Hoe stap je over?

In deze video laten we je zien hoe je over stapt naar een andere RSS-lezer.

Heb jij al een keuze gemaakt voor een ander nieuwsprogramma? Houd ons blog in de gaten voor meer informatie over de veranderingen rond Google Reader.

Misschien interesseert je ook