Advertentie

Het jaar 2012 van Softonic

Het jaar 2012 van Softonic

Kerstmis is weer voorbij en dat betekent dat het tijd is voor eindejaarslijstjes. Dit jaar zat vol met nieuwe software releases en in deze post kijken wij terug op het jaar van Softonic. Grote ontwikkelaars kwamen met nieuwe games, Microsoft presenteerde het besturingssysteem Windows 8, en zo vond er nog veel meer plaats. Bij Softonic schreven wij over het nieuws en de updates in software-land.


OnSoftware blog

We begonnen 2012 met een blogpost over Spotify en dit programma behoort tot de top downloads op onze website. Belangrijk op OnSoftware dit jaar was de komst van Windows 8. Na de release van dit nieuwe besturingsprogramma schreven we een complete gids voor Windows 8, en dat werd veel gelezen. Het populairste artikel blijft echter Wordfeud spelen op je pc, bijna 230.000 bezoekers wilden hier meer over weten. In een eerder stuk keken we naar de feiten over ons blog, dit artikel lees je hier.


Softonic & Social Media

Het was een goed jaar op het gebied van social media voor Softonic NL. We groeiden van 364 Facebook-fans op 1 januari naar 1.120 fans op 27 december. De populairste post op Facebook blijft het artikel van Merijn over de Facebook hoax. Dit bericht werd een enorme hit en maar liefst 25 duizend mensen “vinden-het-leuk”. Van de 439 berichten die we op Facebook plaatsten viel de prijsvraag van Advanced System Care bij veel van jullie in de smaak. Arthur’s twijfels tussen Windows 8 en Mountain Lion werd bijna 4000 keer gelezen en wint daarmee de populariteitsprijs.


Video

Meer mensen kiezen ervoor een kijkje te nemen naar onze verschillende tutorials, cheats, trailers en vergelijkingsvideo’s. Het hoogtepunt was op 23 december: toen werd er op één dag 1.349 minuten, meer dan 22 uur, aan video bekeken. De populairste video is Minecraft Olann Island van Rutger, maar liefst 16 duizend mensen zagen dit filmpje.In 2012 schreven we in totaal over bijna 9,5 miljoen nieuwe programma’s op onze website. De top 10 van populairste software bestaat uit: Avast!, VLC Media Player, uTorrent, Minecraft, CCleaner, Google Chrome, Picasa, Samsung Kies, BitTorrent en Windows Live Messenger (MSN). Het aantal downloads van onze website ligt dit jaar rond de 12 miljoen. Bedankt voor jullie vertrouwen in Softonic!

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie