Advertentie

Artikel

De beste gratis games voor je iPhone

Maria Baeta

Gepubliceerd

Hieronder vind je zes onmisbare spellen voor je Apple smartphone, of je nu een nieuwe iPhone 6 of iPhone 6 Plus hebt of een ouder model.

iOS is niet alleen ideaal voor productiviteit-apps, berichten of multimedia, maar is ook het beste mobiele platform voor games. Kijk maar eens in de App Store hoeveel spellen er wel niet zijn. Vaak zijn deze nog gratis ook!

De beste gratis games voor je iPhone

Om je te helpen bij het vinden van de beste spellen van dit moment, geven wij je een lijstje van zes gratis iOS-games die zeker de moeite waard zijn.

Galaga 30th Collection: terug naar de klassiekers

Galaga is een klassieke shooter die al meer dan dertig jaar populair is. Het spel, dat geliefd is door spelers van alle leeftijden, is nu ook beschikbaar voor de iPhone.

Galaga 30th Collection is een eerbetoon aan het originele spel, met respect voor de retro stijl en oude graphics, maar voegt ook nieuwe effecten toe en geeft het spel een moderner tintje dankzij de succesvolle touch controls.

Download Galaga 30th Collection voor iOS

The Drowning: overleef de apocalyps

The Drowning is een ideaal spel als je houdt van actie en post-apocalyptische adventure games. Je hebt een ramp overleefd die van de aarde een vijandige plek heeft gemaakt, vol gevaarlijke wezens.

The Drowning is zeker niet het origineelste spel ter wereld, maar het is gewoon erg fijn om een spel van dit type, met goede graphics en dito gameplay gratis in de app store te zien.

Download The Drowning voor iOS

Godus: speel voor god

Vind je de Sims een beetje saai en wil je meer macht uitoefenen dan in Civilization, dan heb je nu de kans om voor god te spelen in Godus. Het gratis spel is ontwikkeld door 22 Cans, opgericht door Peter Molyneux.

Molyneux is het genie achter legendarische spellen als Black and White. Het is dus ook geen toeval dat je in deze god-sim keuzes moet maken over de manier waarop de mensen je aanbidden. Ben je een vriendelijke god of laat je de mensen sidderen van angst? Verslavend en zeer uitdagend.

Download Godus voor iOS

TwoDots: simpele, maar zeer verslavende puzzel

Er zijn veel puzzelgames in de App Store, maar veel van deze zijn klonen van Candy Crush en aanverwante spellen. Gelukkig zijn er ook nog originele spellen, zoals dit vervolg op het legendarisch Dots.

De gameplay van TwoDots is zeer eenvoudig en komt je bekend voor als je Dots al hebt gespeeld: verbind zoveel mogelijk balletjes met dezelfde kleur in horizontale en verticale lijnen. Klinkt gemakkelijk? Wacht maar tot je verder komt!

Download TwoDots voor iOS

Band Land: Triviant voor muziekliefhebbers

Band Land is ideaal voor muziekliefhebbers en Triviant-fans die de standaard spelletjes zat zijn.

Herken de muziekiconen in de mooie minimalistische tekeningen. Je moet dus niet alleen muziekkennis hebben, maar ook een goed visueel geheugen.

Download Band Land voor iOS

Zombie Catchers: vang ze allemaal

Zombies blijven onverminderd populair en ook ik kan de charme van de ondoden maar zelden weerstaan als ik een nieuw spel download. In Zombie Catchers vang je de levende doden en experimenteer je met ze in een ondergronds laboratorium. Ook zijn ze van fundamenteel belang voor de winkel die je beheert in het spel. Geen idee waar ik het over heb? Download het spel dan nu gratis en ontdek het!

Download Zombie Catchers voor iOS

Geweldige games, maar er zijn er meer

Deze lijst bestaat uit games die exclusief voor de iPhone zijn en dus niet beschikbaar op andere platforms. Wil je spelletjes voor je Android of Windows Phone, kijk dan naar onze andere artikelen over mobiele games:

Heb je naast een iPhone ook een iPad? Kijk dan naar onze selectie van de 25 beste games ooit.

Misschien interesseert je ook