Advertentie

Artikel

Google introduceert intelligente e-mailapp Inbox

Niek Leermakers

Gepubliceerd

Meer dan een half jaar geleden zagen we al gelekte screenshots van de Gmail-app met een radicaal vernieuwd design. Vandaag onthult Google meer over deze gelekte screenshots. Het gaat hier namelijk niet over een nieuw design voor de e-mailclient, maar over een compleet nieuwe app: Inbox.

Inbox is als het ware een mix tussen Gmail en Google Now en helpt je met notificaties en notities de dag beter in te delen.

Google introduceert intelligente e-mailapp Inbox


Aan de oppervlakte lijkt Inbox ongeveer hetzelfde te werken als de Mailbox-app van Dropbox (Android/iOS). Met verschillende gebaren archiveer je bijvoorbeeld je berichten of vorm je een e-mail om tot een taak. Herinneringen stel je in op basis van locatie of tijd.

Een groot verschil met de Gmail-app is dat de e-mails niet gesorteerd worden op categorieën als reclame of updates. Inbox deelt je berichten namelijk op een intelligente manier automatisch in. Zo voegt de app bijvoorbeeld alle e-mails samen die met je aanstaande vakantie te maken hebben (vliegtickets, hotelreserveringen etc.).

Daarnaast roept Inbox de hulp in van Google Now voor de verschillende cards in je Postvak IN. Dit betekent dat herinneringen voor vergaderingen (Google Agenda) of vluchten automatisch in je Inbox terecht komen.

Ook al zou Inbox een grote hit kunnen worden, verzekert Google dat Gmail gewoon hetzelfde blijft. Inbox heeft namelijk de structuur van Gmail nodig om goed te kunnen werken. Daarnaast richt Google de Gmail-app op traditionele e-mailgebruikers, terwijl Inbox beter geschikt is voor gebruikers die hun e-mail meer willen automatiseren.

Inbox is op dit moment alleen op uitnodiging te gebruiken en is beschikbaar voor Android, iOS en het web. Als je Inbox wilt uitproberen, kun je om een uitnodiging vragen aan een huidige Inbox-gebruiker of een e-mail sturen naar inbox@google.com.

Bron: Gmail Blog

Lees ook: