Advertentie

Artikel

Zeven apps om je soulmate te vinden

Maria Baeta

Gepubliceerd

Vroeger waren datingsites nogal saai. Vul je profiel in met een leuk praatje over jezelf, zet je beste foto’s erbij en hoop dat je je soulmate vindt tussen alle valse profielen. Tegenwoordig is de liefde van je leven dichterbij dan je denkt. Met deze apps heb je hem of haar zo gevonden!

Met apps als Tinder maak je binnen enkele seconden een profiel en ontmoet je interessante mensen op een speelse manier. Vaak krijg je een reeks foto’s van mensen in je omgeving te zien en geef je aan of je diegene leuk vindt of niet. Vindt de andere persoon jou ook leuk, dan heb je een match of krijg je een knipoog.

Zeven apps om je soulmate te vinden

Ben je klaar om je liefde te vinden? Check dan de onderstaande apps.

Tinder

De enige echte. Tinder is een eenvoudige app met een grote groep gebruikers. Het enige dat je hoeft te doen is foto’s de ene of de andere kant op te swipen, afhankelijk van of je geïnteresseerd ben in degene op de foto.

Om met Tinder te beginnen, registreer je je via Facebook en geef je de afstand tot en de leeftijd van de mensen die je wilt zien aan.

Links: de snelle registratie. Rechts: beoordelen.

Je kunt ook een klein stukje over jezelf schrijven. De foto’s die worden geüpload zijn allemaal afkomstig van je Facebook-profiel, het is niet mogelijk om foto’s met je telefoon te nemen.

Download Tinder voor Android

Download Tinder voor iPhone en iPad

Badoo

Badoo gaat al wat langer mee en heeft wereldwijd 180 miljoen gebruikers. Het is wat serieuzer dan Tinder, maar je kunt er ook snel mensen ontmoeten via de zogenaamde “encounters“, ook wel het Kennismakingsspel genoemd.

Dit werkt eigenlijk net zoals bij Tinder, maar om te zien wie jou ook leuk vindt, zul je bij Badoo je portemonnee moeten trekken.

Links: het kennismakingsspel. Rechts: beoordelen.

Een andere interessante optie van Badoo is het beoordelen van foto’s. Geef mensen een cijfer en laat anderen ook op jouw foto’s stemmen.

Download Badoo voor Android

Download Badoo voor iPhone en iPad

Download Badoo voor Windows Phone

Download Badoo voor BlackBerry

Hot or Not

Bij Hot or Not meld je je aan via Facebook, Google+ of je e-mailaccount. Vervolgens beslis je of je de personen op je scherm “hot” vindt of niet. Ook is er een lijst van de meest aantrekkelijke mensen in je omgeving.

In tegenstelling tot Tinder, houdt Hot or Not bij hoeveel mensen je profiel hebben beoordeeld, en de app baseert de score daarop. Als vijf van de tien mensen je “hot” vinden, scoor je dus een 5.

Links: stemmen Rechts: chatten met een contact.

In Hot or Not kun je mensen ook op naam vinden, wat niet erg gebruikelijk is bij dit soort apps. In het profiel van de persoon vind je ook informatie over zijn of haar waardering, awards en interesses.

Download Hot or Not voor Android

Download Hot or Not voor iPhone en iPad

LOVOO

LOVOO profileert zichzelf als “liefdesradar”. De app geeft inderdaad een radar weer die de positie van de gebruikers van de app laat zien. Mooi, maar vrij nutteloos.

Net als bij Tinder beoordeel je ook hier mensen op basis van hun foto. Het enige dat je hoeft te doen is aangeven of je iemand leuk vindt of niet.

Links: de liefdesradar. Rechts: het venster om kusjes te sturen.

Bij LOVOO heb je meer mogelijkheden tot interactie. Zo kun je kusjes en berichten versturen of iemand toevoegen aan je contactpersonen. Dit is echter niet gratis. Zo betaal je voor een diamanten kus 500 credits (iets meer dan 5 euro) en moet je ook betalen als je wilt zien wie er geïnteresseerd in je is.

Download LOVOO voor Android

Download LOVOO voor iPhone en iPad

Paktor

Paktor is een relatief onbekende app, die bijna een kloon van Tinder is. Het concept is hetzelfde, net als de manier van stemmen. Vind je iemand leuk, dan swipe je naar links, heb je geen interesse, dan swipe je naar rechts.

In Paktor zoek je ook mensen in andere landen.

Een interessante optie van Paktor is de geschiedenis. Spijt dat je die ene leukerd m/v per ongeluk hebt weggeveegd? Ga dan naar de geschiedenis en maak je stem ongedaan.

Download Paktor voor Android

Download Paktor voor iPhone en iPad

Twoo

Twoo is een app met veel mogelijkheden, maar voor bijna alles moet je betalen, zelfs om de profielen van mensen waarop je wilt stemmen te zien.

Als iemand jou leuk vindt, moet je beschikken over een Unlimited account (maandelijkse kosten) om te zien wie dit is.

Twoo is niet slecht, maar vraagt voor bijna alles een maandelijkse betaling.

In Twoo zoek je naar mensen van over de hele wereld, op basis van hun leeftijd en opleidingsniveau. Ook zijn er grappige opties zoals flessenpost. Hierbij verstuur je een bericht en is het afwachten bij wie het terecht komt.

Download Twoo voor Android

Download Twoo voor iPhone en iPad

Stepout

Stepout doet ook erg denken aan Tinder. Met deze app vind je interessante mensen bij jou in de buurt. De app is erg simpel. Je ziet de mensen die in je buurt zijn, berichten, profielen en vrienden.

Stepout richt zich vooral op mensen uit je omgeving, maar je kunt de zoekstraal uitbreiden tot 50 km. Net als Tinder is Stepout gratis.

Download Stepout voor Android

Download Stepout voor iPhone en iPad

Ze houdt van me, ze houdt niet van me

Met bovenstaande apps wordt het vinden van je soulmate een leuk spel. Dus waar wacht je nog op? Kies je beste foto en ga aan de slag!

Wat is jouw favoriete dating-app?

Misschien interesseert je ook